Verkkokauppa

Uutiskirje

Haluaisitko sähköpostitse tietoa Trafiikki-museoiden toiminnasta, tapahtumista ja museokaupan tarjouksista? Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.

TILAA UUTISKIRJE

Uutiskirjearkisto:
Uutiskirje 1/2017

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tiedotearkisto

Trafiikki-museot ry

Trafiikki-museot ry:n puheenjohtaja on  auto- ja tiemuseo Mobilian museonjohtaja Heidi Rytky.

Missio: Trafiikki-museot ry auttaa jäsenmuseoitaan menestymään tuottamalla palveluita ja mahdollistamalla hankkeita sekä jakamalla yhteistä osaamista ja asiantuntijuutta.

–  Tuemme verkostotyötä kehittämällä jäsenmuseoiden työntekijöiden asiantuntemuksen ylläpitämistä, museoammatillisuutta ja verkostoitumista sekä jaamme hyväksi koettuja ammatillisia käytäntöjä muille kulttuuriperintöalan toimijoille.

Arvot: Keveys, konkretia, kunnianhimo

Visio 2020: Trafiikki-museot ry on vireä ja tunnustettu museoalan verkostotoiminnan edelläkävijä ja kehittäjä.

–  Trafiikki-museot ry on ollut museokentällä edelläkävijä museoiden välisessä yhteistyössä. Olemme oppineet, että verkoston hallinnointi ja johtaminen vaativat resursseja ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Yhdistyksen jäsenmuseoiden työntekijät edustavat liikenne- ja viestintäalan museotoiminnan parhainta osaamista Suomessa.

Trafiikki-museot ry:n hallituksen puheenjohtajana toimii Mobilian museonjohtaja Heidi Rytky.

Trafiikki-verkoston muodostavat Forum Marinum (Turku), Mediamuseo Rupriikki (Tampere), Mobilia (Kangasala), Postimuseo (Tampere), Päivälehden museo (Helsinki), Radio- ja tv-museo (Lahti), Suomen Ilmailumuseo (Vantaa), Suomen merimuseo (Kotka), Suomen Rautatiemuseo (Hyvinkää) ja Tekniikan museo (Helsinki). Mobilian kautta yhdistykseen liittyvät myös Kanavamuseot.

Yhdistykseen kuuluvat museot eivät ole taloudellisesti riippuvaisia toisistaan, vaan itsenäisiä yksiköitä. Jokaisessa museossa on merkittävät museoammatillisesti hoidetut kokoelmat ja jatkuvaa näyttelytoimintaa.

Presidentinvaalien kunniaksi julkaisemme presidenttikuvia Trafiikki-museoiden kokoelmista. Tässä kuvassa Presidentti P.E. Svinhufvud puolisoineen on lähdössä lennolle Turusta Helsinkiin 18.8.1936. Kuva on otettu luultavasti Turun Ruissalon lentosatamasta, koneena Aero Oy:n Junkers Ju 52 3 /m OH-ALL "Kaleva". (kuva Suomen ilmailumuseo, Finnair Oyj:n kokoelma, Finna) ... See MoreSee Less