Verkkokauppa

Uutiskirje

Haluaisitko sähköpostitse tietoa Trafiikki-museoiden toiminnasta, tapahtumista ja museokaupan tarjouksista? Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.
 

TILAA UUTISKIRJE

 
Uutiskirjearkisto:
Uutiskirje 1/2017
 
Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tiedotearkisto

Verkostotyö ja yhteishankkeet

Trafiikki-viestintätiimi koulutuksessa

Trafiikin verkostotyö antaa voimaa, innostusta ja uusia tulokulmia.
– ”Trafiikissa lähin kollega löytyy verkostosta!” 

YHTEISHANKKEET JA -RESURSOINTI

  • Moniäänistä ja -kanavaista viestintää oppimassa” -hankkeen aikana 2017-2018 luodaan yhteistoiminnallinen oppimisprosessi, joka yhdistää jäsenmuseoiden asiantuntemuksen ja osaamisen ja tuottaa uudenlaisia digitaalisia viestintäpalveluja.
  • Toteutimme  vuonna 2017 Itsenäisyyden juhlavuoden yhteishankkeen. Mittava Minuutiksi museoon-videosarja koostui 52 liikenne- ja viestintähistoriallisista videoista. Liikkeelle!-verkostohankkeessa (2011-2015) ns. Jälleenrakennus-kokoelmat paketoitiin verkostonäyttelyiksi.
  • Ammatilliset kollegaverkostot kokoavat yhteen Trafiikki-museoiden henkilöstöä. Ne tarjoavat kokemusten- ja tiedonvaihtoa sekä vertaisoppimista ammatillisen kehittymisen tueksi.
  • Trafiikin verkkokauppa on Suomen ensimmäinen museoverkkokauppa (vuodesta 2007 alkaen) ja ainoa monikauppiasmallinen museoverkkokauppa.

VIESTINTÄ

TAUSTATOIMIJA JA MAHDOLLISTAJA

  • Kehitämme verkostotyön prosesseja ja työkaluja.
  • Järjestämme vuotuisen Trafiikki-päivän lokakuussa.
  • Jäsenmuseot kutsumme toistemme henkilökuntaa omiin koulutuksiimme.
  • Järjestämme ammatillista osaamista tukevia koulutuspäiviä.

Mittava 52-osainen videosarja liikenteen ja viestinnän merkkihetkistä

Trafiikki-museot juhlistivat itsenäisyyden juhlavuotta Minuutiksi museoon-videosarjalla vuonna 2017. Videuuosarja tarjoaa 52 upeaa ja yllättävää hetkeä suomalaisiile tutuista kulkupeleistä ja äänimaisemista aina teknologian uhkakuviin. Sarjasta löydät esimerkiksi Tove Janssonin rakkaan puuveneen tarinan. Videot löytyvät tästä osoitteesta.

Minuutiksi museoon-videosarjan toteutuksesta vastaa Trafiikki-museot.  Konseptoinnista, käsikirjoituksesta ja kuvavalinnoista vastasivat museot yhdessä Saara Klemetin kanssa. Editoinnin sarjaan teki Jari Kettunen.

 

 

 

Facebook

Mobilian Linjakasta menoa -näyttelyssä tutustutaan myös rahastajien historiaan. Rahastajan työ oli monille nuorille ensimmäinen työpaikka 1950-luvulla. Pentti Niemenmaa aloitti kesätyön rahastajana vain 14-vuotiaana. Työhön kuului rahdin kuormaamista autoon ja matkustajien rahastamista. Erilisiä matkatavaratiloja ei ollut, joten tavaroita kiinnitettiin tarvittaessa bussin katolle.

Autoissa ei ollut vessoja, tungos oli kova ja kesähelteillä oli melkoisen tukalaa: aika usein sai kiikuttaa oksennuspussia pahoinvoiville matkustajille. Täydet pussit kerättiin pois ja heitettiin tien varteen lintujen ruuaksi. Kuvassa rahastaja Pentti Niemenmaa ja kuljettaja Osku Niemenmaa kesällä 1950 Länsilinjojen liikennöimällä Tampere–Juhtimäki-linjalla.

(Kuva: Pentti Niemenmaan kotialbumi)
... See MoreSee Less

Twitter