Verkkokauppa

Uutiskirje

Haluaisitko sähköpostitse tietoa Trafiikki-museoiden toiminnasta, tapahtumista ja museokaupan tarjouksista? Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.
 

TILAA UUTISKIRJE

 
Uutiskirjearkisto:
Uutiskirje 1/2017
 
Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tiedotearkisto

Kokoelmapalvelut

Trafiikki-museoissa vuonna 2015 Liikkeelle! Suomi sodan jälkeen -näyttelyiden pohjana on Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella vuosina 2011 – 2012 digitoitu kuva-, arkisto- ja esinemateriaali, jota on yhteensä 14 000 yksikköä. Tämä aineisto on osin yleisön saatavilla näyttelyiden lisäksi verkossa olevien kokoelmapalveluiden kautta. Tälle sivulle on koottu Trafiikki-museoiden verkossa olevat kokoelmapalvelut.

Trafiikki-museoiden kokoelmat verkossa

Tiedonhakupalvelu Finnassa pääset selailemaan Forum Marinumin, Suomen rautatiemuseon, Suomen merimuseon ja Tekniikan museon kokoelmia:

Forum Marinum Finnassa

Suomen rautatiemuseo Finnassa

Suomen merimuseo Finnassa

Tekniikan museo Finnassa

Ilmailumuseon, Postimuseon ja Mobilian kokoelmia pääset selailemaan museoiden  omilla sivuilla:

Ilmailumuseon kokoelmat

Postimuseon kokoelmat

Mobilian eKokoelmat-selain

Tietoja Radio- ja tv-museon kokoelmista löydät museon nettisivuilta:

http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/radio-ja-tv-museo/kokoelmat/

Facebook

Mobilian Linjakasta menoa -näyttelyssä tutustutaan myös rahastajien historiaan. Rahastajan työ oli monille nuorille ensimmäinen työpaikka 1950-luvulla. Pentti Niemenmaa aloitti kesätyön rahastajana vain 14-vuotiaana. Työhön kuului rahdin kuormaamista autoon ja matkustajien rahastamista. Erilisiä matkatavaratiloja ei ollut, joten tavaroita kiinnitettiin tarvittaessa bussin katolle.

Autoissa ei ollut vessoja, tungos oli kova ja kesähelteillä oli melkoisen tukalaa: aika usein sai kiikuttaa oksennuspussia pahoinvoiville matkustajille. Täydet pussit kerättiin pois ja heitettiin tien varteen lintujen ruuaksi. Kuvassa rahastaja Pentti Niemenmaa ja kuljettaja Osku Niemenmaa kesällä 1950 Länsilinjojen liikennöimällä Tampere–Juhtimäki-linjalla.

(Kuva: Pentti Niemenmaan kotialbumi)
... See MoreSee Less

Twitter