Verkkokauppa

Uutiskirje

Haluaisitko sähköpostitse tietoa Trafiikki-museoiden toiminnasta, tapahtumista ja museokaupan tarjouksista? Uutiskirje ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa.
 

TILAA UUTISKIRJE

 
Uutiskirjearkisto:
Uutiskirje 1/2017
 
Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tiedotearkisto

Pienoisjunatreffit Suomen Rautatiemuseossa

Pienoisjunatreffit 13.–14.5.2017 Suomen Rautatiemuseossa

Pienoisjunatreffit on kaikenikäisille suunnattu viikonlopputapahtuma, joka kokoaa Suomen Rautatiemuseoon erilaisia pienoisrautateitä, mallinrakentajien työnäytöksiä ja alan kauppiaita. Sään salliessa museon pieni puistojuna ajeluttaa lapsia ja aikuisia puiston ympäri. Museon kesäkahvilasta voi ostaa virvokkeita ja pientä syötävää.

Lauantaina 13.5. Perinnejuna Valtteri ajaa yleisöajon Helsinki – Rautatiemuseo – Helsinki. Valtteri tekee matkalla pysähdykset Tikkurilassa ja Järvenpäässä. Aikataulun ja lippujen hinnat löydät täältä (pdf). Liput Perinnejuna Valtteriin voi ostaa ennakkoon museon verkkokaupasta.

Lisäksi lauantaina museolla avautuu Liikenneviraston näyttely ”Liikennemaisema 100 vuotta”, jonka kolme dioraamaa esittelevät väylien – rautatiet, laivareitit ja tiet – kehitystä sadan vuoden aikana. Näyttely on esillä Rautatiemuseossa 11.6. saakka. Museon puistossa vanhan ajan markkinatunnelmaa luovat karjalaiset markkinat klo 10–15.

Sunnuntaina 14.5. museon puistossa pidetään yleisöopastukset klo 11.00 ja 13.00. Opastuksilla palataan aikaan, jolloin nykyinen museon puisto toimi rautatieläisten asuinalueena. Opastuksilla esitellään samalla myös museon uusi, helatorstaina julkaistava mobiiliopas.

Pienoisjunatreffit on avoinna 13.–14.5.2017 klo 10–17. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Facebook

Mobilian Linjakasta menoa -näyttelyssä tutustutaan myös rahastajien historiaan. Rahastajan työ oli monille nuorille ensimmäinen työpaikka 1950-luvulla. Pentti Niemenmaa aloitti kesätyön rahastajana vain 14-vuotiaana. Työhön kuului rahdin kuormaamista autoon ja matkustajien rahastamista. Erilisiä matkatavaratiloja ei ollut, joten tavaroita kiinnitettiin tarvittaessa bussin katolle.

Autoissa ei ollut vessoja, tungos oli kova ja kesähelteillä oli melkoisen tukalaa: aika usein sai kiikuttaa oksennuspussia pahoinvoiville matkustajille. Täydet pussit kerättiin pois ja heitettiin tien varteen lintujen ruuaksi. Kuvassa rahastaja Pentti Niemenmaa ja kuljettaja Osku Niemenmaa kesällä 1950 Länsilinjojen liikennöimällä Tampere–Juhtimäki-linjalla.

(Kuva: Pentti Niemenmaan kotialbumi)
... See MoreSee Less

Twitter